Fogadj örökbe egy barnamedvét, ha a Te szíved is érte dobog!

Neked élmény, neki maga a világ! Mindenki ismer legalább egy olyan embert, aki ha tehetné magához ölelné az összes állatot. Az is lehet, hogy Te magad vagy ez a személy. Bárhogy is legyen, egy barnamedve kényelmetlenül érezné magát az udvarodon, és aligha élvezné a házi kosztot. Ha otthonodba nem is viheted, egy apró, de annál szebb gesztussal sokat segíthetsz neki abban, hogy a vadonban megtalálja és megőrizze a helyét. Hogy ezt egyedül teszed, vagy párban, azt rád bízzuk, de biztos lehetsz abban, hogy egy igazi bakancslistás programra leltél! Állati jó élmények Neked és a szeretteidnek.

Bolygómentő akcióra fel!

A Te szíved is a barnamedvékért dobog? Esetleg állatbarát szerettedet szeretnéd meglepni? Netalán egy újabb közös programot keresel azzal a személlyel, akivel elválaszthatatlanok vagytok? Ha bármelyik kérdésre is igennel válaszoltál, a nevelőszülők népes táborában a helyed! Fogadj örökbe jelképesen egy barnamedvét egyedül vagy bármelyik ismerősöddel és támogasd munkánkat! Nemes tettedért cserébe megajándékozunk “szőrös védenced” plüss hasonmásával és egy névre szóló oklevéllel, ami hosszú évek múltán is emlékeztet majd arra, mi mindent tettél brummogó szomszédaink élőhelyeinek megőrzéséért!

A barnamedve nagyragadozóként többek között a növényevők állományát is képes szabályozni. A medvék – mintegy indikátorként – azt is megmutatják, hogy a táplálékpiramis alsóbb szintjei elfogadható állapotban vannak-e. A nagyragadozók hiánya természetvédelmi szempontból kedvezőtlen helyzetet feltételez.

Az örökbefogadói csomag tartalma

Egy pihe-puha plüss
12 000 Ft támogatási összeg esetében WWF-es fa kulcstartó, 16 000 Ft esetében a képen látható plüss kérhető. Ha azonban nincs hely a polcodon egy újabb kiskedvencnek, dönthetsz úgy is, hogy nálunk hagyod a kis csöppséget, amivel még inkább kimaxolod bolygómentő akciódat!

Egy névre szóló oklevél
Az örökbefogadásról kiállítunk egy névre szóló oklevelet, hogy évek múltán is legyen, min nosztalgiáznod.
Online oklevél esetén kollégánk küldi e-mailben, ami pár napot igénybe vehet.

Szállítás
Az ajándékcsomag szállítása futárszolgálattal történik. Minden örökbefogadót felhívunk időpont egyeztetés céljából. Rendelés és kézbesítés csak Magyarország területén lehetséges.

Előre is köszönjük, hogy csatlakozol természetvédő közösségünkhöz!

Az illegális elejtés
A barnamedvék nem csak Ázsiában esnek az orvvadászat áldozatául, Európai erdeiben is rendszeres a faj illegális elejtése.

Az élőhelyük csökkenése
A Kárpátok az egyik utolsó olyan terület Európában, ahol a nagyragadozók még életképes populációi élnek. A barnamedve, a farkas és a hiúz a hegyláncok erdőkkel borított, még többé-kevésbé összefüggő területein élnek.

Mérgezések
Ezt a legtöbbször illegális tevékenységet nem is biztos, hogy a nagyragadozók elpusztítására használják az elkövetők. Ha azonban a méreg kijut a táplálékláncba, közvetve nagyragadozók és más védett állatok pusztulásához is vezethet.

Nemzetközi együttműködések hiánya
Európa nagyragadozó-állományainak kb. 80%-a határokon is átnyúlik. Folyamatos kapcsolattartás, egységes kezelés és tapasztalatcsere nélkül a határokon átívelő állományok nem védhetők meg hosszú távon.

Megvédjünk 350 hektár érintetlen őserdőt Brassó közelében

Felvegyük a harcot az illegális fakitermelés ellen

Képviseljük a természetvédelem és a nagyragadozók érdekeit a törvényhozásban, szakmai szervezetekben