Friss hírek

Esélyt az Ételnek Nap, feleslegekből készített 5000 adag étellel

2015.05.28.

London, Párizs, Amszterdam és Brüsszel és más világvárosok után Budapesten került megszervezésre az Esélyt az Ételnek Nap. Az eseményen egy óriási üstben 5000 adag ételt főztek rászorulók számára, jó minőségű, mégis valahol feleslegessé vált alapanyagokból.

139 új fajt fedeztek fel!

2015.05.28.

Egy denevér rémálomba illő agyarakkal, egy titokzatos kígyó és darázs, valamint a világ második leghosszabb rovara. Többek között ezek a furcsaságok szerepelnek a nemrégiben felfedezett 139 faj listáján, melyekre a tudósok a délkelet-ázsiai Mekong folyó mentén bukkantak rá 2014-ben.

Ambiciózus vállalati célok kellenek

2015.05.26.

Új kezdeményezés született a vállalatok szén-dioxid kibocsátásának csökkentésére. A WWF partnereivel most 100 vezető vállalatot toboroz, akik tudományos alapokon számítják és tűzik ki szén-dioxid kibocsátási céljaikat! A hazai vállalatok sem dőlhetnek hátra, a 20 legnagyobb kibocsátó vállalatból mindössze két vállalatnak vannak komoly számszerűsített kibocsátás-csökkentési céljai.

Elindult az Ó-Dráva LIFE projekthonlap

2015.05.14.

A Dráva hazánk legkevésbé szabályozott folyója. A horvát-magyar határon húzódó folyó hosszú évtizedek óta őrzi érintetlenségét, a hozzá kapcsolódó holtágak és mellékágak egyaránt páratlan szépségű vizesélőhelyek. Az Ó-Dráva projekt új honlapja részletesen bemutatja céljainkat, és az együttműködő partnerszervezeteket.

Jobbra fordul a Normafa sorsa?

2015.05.13.

Május 17-én népszavazás lesz az országos jelentőségű kirándulóhely, a Normafa fejlesztési koncepciójáról. A tervek a kezdeti drasztikus, természetkárosító elképzelésekhez képest alaposan megváltoztak, sőt, a természetvédelmi szempontok figyelembevételével valódi javulást is hozhatnak.

Fotók Duna NapHódtelepítés 2008.Önkéntes nap 2012.06.08